Microdermabrasie

WAT IS MICRODERMABRASIE?

Microdermabrasie is een prachtige behandeling die niet meer uit de schoonheidssalon weg te denken is.

Het woord zegt het eigenlijk al: micro=klein + derm=huid + abrasie=afslijpen. Het gaat om het afslijpen van de dode huidcellen van de oppervlakte van de huid, zonder daarbij huidbeschadigingen te maken (het micro aspect). Dit laatste gebeurt wel met de medische variant dermabrasie. Het slijpen, ook wel ‘peelen’ genoemd, van de huid gebeurt met kristallen van aluminiumoxide. Een misverstand is dat microdermabrasie een onaangename behandeling is. Omdat het op microniveau plaatsvindt is het tegengestelde juist het geval: het is een aangename behandeling, die nog effect heeft ook!

Welk effect heeft microdermabrasie op de huid?
Een microdermabrasie behandeling is veel intensiever dan een gewone peeling. Peelen is belangrijk, dit zorgt er namelijk voor dat onze levende cellaag kan groeien. Deze groei zorgt ervoor dat we rimpels eigenlijk van binnenuit opvullen. Met de juiste microdermabrasie apparatuur kan bijna elk huidprobleem worden opgelost.

Wat heeft de huid nog meer nodig?
Microdermabrasie alleen is niet voldoende; de cellen zijn dan aan het werk gezet, maar vervolgens moeten de cellen de juiste voeding krijgen. De producten die ik hiervoor gebruik zijn hele goede producten waar hele goede werkstoffen inzitten. Deze werkstoffen zetten de huid aan het werk. Zo versterken de producten en het gebruik van apparatuur elkaar. Dit om te helpen de toestand van de huid echt serieus te verbeteren.